Pitkään oli "täytyy yrittää itse" -listalla lihapiirakoiden teko.
Tässä syksyllä pari kertaa niitä onnistuneesti tehty ja tänään taas vuorossa niitä.
Kyllähän ne voittaa kaupan eineslihapiirakat ihan sata-nolla.

Lihapiirakat
(40kpl, 11,5cm halkaisijalla)

6 dl maitoa
50g tuorehiivaa / 1pss kuivahiivaa
1/2 dl öljyä
2rkl sokeria
2 tl suolaa
n. 14 dl vehnäjauhoja

Lämmitä maito, lisää öljy ja kuivat aineet. Sekoita.
Kohota.
(Meillä kohotettu n. 2h, kun tehty välillä kaikkea muita)

Täyte:
1 1/2dl puuroriisiä
600 g jauhelihaa

Keitä riisit ja huuhdo kylmällä vedellä.
Paista jauheliha. Mausta mieluisilla mausteilla voimakkaan makuiseksi.
(Me ollaan maustettu suolalla, mustapippurilla, paprikamausteella).
Sekoita jauheliha ja riisi keskenään ja jäähdytä.
 

1.jpg

2.jpg

Kaulitse taikinasta noin 1/2cm paksuinen levy.
Leikkaa taikinasta ympyröitä (Me ollaan käytetty apuna muovirasiaa ja taikinapyörää).
Laita noin 2rkl täytetty.
Käännä toinen reuna päällle. Painele reunat tiukasti kiinni.
Kohota liinan alla.

3.jpg

Painele jokainen piirakka vielä erikseen kiinni juuri ennen paistamista.
Paista n. 1-2l öljyssä (kattilan laakeudesta riippuen).
Paistoaika noin 1/2-1 min puoleltaan.
Kannattaa testata taikinapallolla ensin, että öljy on kuumentunut tarpeeksi/ettei ole liian kuumaa.

4.jpg

6.jpg
Muistathan olla varovainen uppopaistaessasi!
Varaa lähelle kansi/sammutuspeitto äläkä pidä liesituuletinta päällä!

5.jpg
Nostele lihapiirakat reikäkauhalla talouspaperin/ritilän päälle valumaan.

7.jpg
Täytä esim. nakeilla, juustolla, kurkkusalaatilla, sinapilla ja ketsupilla.