Vanhempani olivat siivonneet ullakkoa ja sain ison laatikollisen pääasiassa vanhoja vaatteita ompelumateriaaliksi, mutta myös jonkin verran ihan kangaspaloja. Nyt se laatikko sitten viettää aikaansa ompelupisteelläni, keittiössä. Nyt täytyisi löytää innostusta ja ideoita tekemään niistä vanhoista rytkyistä jotain uutta, ettei noita tarvitse haudata kaappeihin, koska kukapa niitä sieltä muistaa käyttää pois.

Tänään otin laatikosta äitin vissiinkin 80-luvulla ompeleman paidan. Naks naks surr rurr ja paidasta tuli tätin murulle uudet collegehousut.

1-normal.jpg
Kaavana vanhat 90cm pitkät kalsarit, joista edellisten tekemieni housujen pohjalta yritetty muistaa kavennella sieltä, täältä ja tuolta ja pidentää lahjetta.
Vyötäröresorilla on myös kuminauha, joka täytyy vielä sovittaessa katsoa sopivalle kireydelle.


Ystävältäni sain syntymäpäivälahjaksi Suuri Käsityö -lehden tilauksen.
Heti ensimmäisestä kotiin tulleesta lehdestä (7/2014) löytyikin miehen tyttöjen shortseille (s. 26) kiva kaava. Tänä kesänä meinannut vähän pula olla mieluisista shortseista varsinkin nuorimmalla tytöllä, joten kaava tuli tarpeeseen.

Ohjeiden sisäistäminen oli alkuun haastavaa, kun selkäänkin sattui niin kovasti. Myöskään lopulta ihan täysin ohjeen mukaan ei edes saanut tehdä, joten sovellettiin hieman, jotta saatiin mieluisat pöksyt tehtyä.

1-normal.jpg
Eli lahkeissa on saumurilla hurautettu resori. Sivuun ei tullut resoria, koska se olisi kuulemma ollut ruma.
Vyötärölle myös haluttiin mielummin paksu resori kuminauhakujan sijaan.
Nämä shortsit on tehty 140cm kaavalla.
Ennen vyötärön resorin laittoa shorsit mahtuivat helposti minullekin (olen 162cm pitkä ja onhan tuota lantiotakin tyttöjä enemmän), joten meinasi vähän jo usko loppua.
Täytyi sitten vain reippaasti kaventaa ja ottaa korkeudesta pois.

(Jälkiviisaana sanoisin, että eihän se ihan turhaa olisi se kaavan mittailu!)

Vanhemman tytön shortsit ovat vielä keskeneräisenä odottamassa vyötäröresorin ompelua, kun täytyisi katsoa sopiva korkeus ja neiti huitelee koko ajan jossain.

Tänään kuitenkin nopeasti tuli hurautettua toiset shortsit valmiiksi asti lauantain syntymäpäiväjuhlijaa varten

2-normal.jpg
Ja totta, näiden shortsien kangashan voi näyttää tutulta.
Ehkäpä siksi, että se on tämä samainen mekko leikeltynä