Tuossa joutessani tiistaina ompelin luokkakaverille häälahjaksi essun eli esiliinan. Vähän meinas viime tippaan lahja jäädä, mutta onneks sitten sen essun tekemiseen ei mennyt kauaa.

N. klo 17-18 hain kankaita kaverilta, jonka kanssa keväällä tilasimme spr:ltä postikulujen hinnalla kankaita. Olisihan minullakin vielä jäljellä, mutta ne oli vielä kesäloman vietossa muualla. Eikä oikeasti olisi mennyt noin kauaa siellä, jos en olisi jäänyt suustani kiinni.

Vähän ennen salkkareita levittelin kankaat lattialle ja siinä salkkareiden aikana sain leikattua palan irti ja nuppineulotettua reunat.

Salkkareiden jälkeen (klo 20) rupesin sitten ompelemaan saumoja. Eihän siinä ehkä niin kauaa olisi mennyt, mutta kun täytyi mesettää samalla, niin se hidasti tekemistä.

Nauhakujan tekemisessä meinasi olla hankaluuksia kun visuaalinen hahmottaminen oli minulle niin kovin ongelmallista sillä hetkellä. Ennen Pako (klo 21) en ehtinytkään niitä kokonaisuudessaan ommella kiinni, joka hieman harmitti minua. Kuitenkin mainoskatkoilla sain sen tehtyä.

Viimeisenä vaiheena oli nauhan teko. Sen sain tehtyä Paon ja BB:n (klo 22) välissä tai vielä viimeiset silaukset (päät) piti ommella BB:n ekalla mainoskatkolla.

Koulussa seuraavana päivänä sitten kaunis-käsialainen tyttö kirjoitti kangastussilla hääparin nimet ja päivämäärän nauhaan.

Huomasin siis, ettei essun ompeleminen ole niin hankalaa tai aikaa vievää vaikkei mitään kaavoja ja ohjeita ollutkaan (pari valmista essua vain kokoa  näyttämässä).