Naapurin pikku prinsessa täyttää jo kolme vuotta!

Hannan kankaalta tilasin alesta kesällä Hurmuri ja mummo -trikoota.
Heti ostoskoriin napatessa näin silmissäni naapurin tytöllä tämän pipona päässä.

Lisäksi halusin lahjaan jotain hyvää.
Näinpä päätin tutustua Apinaevään tekemiseen.

Ja sehän oli helppoa kuin heinänteko.
Sormiruokailijoille ja muille pienillä reissuilijoille mainiota evästä, joka valmistuukin nopeasti.
Ohjetta katselin aaltoillen arjessa -blogista ja tarkennusta kysyin siskoltani.

1-normal.jpg

1 banaani
1tl öljyä
(ceylonin)kanelia
Kaurahiutaleita sopivasti, aika isokokoiseen banaaniin tarvitsi vajaa 2dl

Tavallista kanelia ei suositella pienille lapsille sen sisältämän myrkyllisen kumariinin takia.
Käytin tähän tavallista kanelia, koska siskoni lupasi, että se käy hyvin yli yksi vuotiaille.

Banaani muussataan haarukalla.
Lisätään öljy ja kaneli.
Lisätään kaurahiutaleita niin paljon, että mössöstä tulee taikinamaista.
Muotoillaan uunipellille patukoiksi.
Paistetaan 200 asteessa 15min.

Halutessaan näihin voi lisätä siemeniä, pähkinöitä, marjoja, rusinoita jne.