Ajattelin näin heti aamulla kertoa teille meneillään olevista projekteistani.

Yksi projekteistani on tehdä itselleni housut. Ostin kankaan, joka ei ehkä ollut juuri sitä mitä halusin, mut kun en löytänyt kaupasta mitään mitä halusin, niin ostin tämän kankaan. Kaavoina samaa millä ennenkin kaikki housuni olen tehnyt. Työ jumittui tällä viikolla siihen, että ranne on kipeä, enkä kärsi oikein tehdä mitään. Työn vaihe on muistaakseni siinä kohdalla, että kaikki saumat on kyllä ommeltu jo kiinni, mut jostain kohdasta pitäisi vielä vähän pienentää. Eilen muistin jopa ostaa tukikankaan housuihin. Kerronpa tästä tarkemmin ehkä lisää kun jatkan niiden ompelua.

Toinen on villatakin neulominen. Löysin pari viikkoa sitten anttilasta tarjouksen, joka lupasi muistaakseni hintaan 3,90 e Jenga (kohan se oli?) lankaa. Niitä lähti ensin mukaan vain pari kerää, mutta kotona kun keksin, että juuri tästä tahdon villatakin, täytyi seuraavana päivänä hakea lisää. Ohjeen otin uusimmasta SK lehdestä, mutta kuten tarkkasilmäinen villatakin alun ja lehden ohjeita vertaamalla huomaa, ei ohjeesta ole katsottu kuin suunnilleen silmukkamääriä (joista ei ollut oikeesti mitään apua) ja kohtia missä kavennukset aloitetaan. Ja yllätys yllätys, tämäkin projekti on jäissä ranteen takia. Olisin halunnut ehtiä tehdä enemmän ennen kuun loppua, koska silloin olisin vielä voinut hakea lisää lankaa halvalla tarvittaessa. Mietinkin tässä juuri eräs kaunis päivä, että pitäiskö kuitenkin mielummin hakea yksi kerä lisää, kun että jonkun viikon päästä ostaa kalliilla se puuttuva kerä...

Kolmas keskeneräinen työ on hartiahuivi luokkakaverille. Se töksähti keväällä siihen, että korvistakin tulee ulos jo noita huiveja. Nyt myös ongelmana tämä ranne. Siinä on niin hirvee liike (en tiiä onko muilla, mä ainakin saan virkkauksen näyttämään kauheen hankalalta, kuulemma) kädessä, ettei puhettakaan et sitä tekisin.

Ikuisuusprojekteina olen tehnyt myös sydännaulakoita myyntiin reilun vuoden verran. Niitä pitäisi kait tehdä taas vähän lisää. Siistejä ja kunnollisia. Ehkä vähän eri  malliakin välillä...?

Sitten aivan oma juttunsa on tämä innostus luonnonväreillä lankojen värjääminen, mutta siitä kerron teille toisena päivänä.