Olen tässä viimeisen parin vuoden aikana kovasti suunnitellut kokeilevani villiyrttien käyttöä. Tänä kesänä olen jo monta kertaa istuskellut ulkona ja tuijotellut nokkosia ja haaveillut nokkoslettujen teosta. Kuitenkin homma tuntunut niin isolta, että jäänyt vain suunnitteluasteelle.

Eilen kuitenkin nautiskelin hiljaisuudesta ja rauhasta terassilla istuskellen. Siinä sitten rupes kovastikin ärsyttämään nokkospuskat, jotka ovat vallanneet marjapuskien edustat.

Googletin nopeasti vinkkejä hommaan ja aloitin urakan.
- Käteen vedin muoviset siivoushanskat, jotka kuulemma estävät polttelua (niinpä niin..)
- Ensin kasasin nokkoset muovikassiin, mutta lopulta totesin helpommaksi vain heitellä kasaan ja kantaa sitten kerralla sylissä sisälle
- Kuulemma 10-15cm uudet versot olisivat parhaita. Revin kokonaisina irti pituudesta riippumatta (toivoen, että muutama juuri katkeaisi samalla)
- Leikkeli huonoimpia alimpia lehtiä ja vartta pois.

Nokkostahan voisi käyttää tuoreenakin, mutta koska nyt ei ollut aikomustakaan mitään tehdä niistä päädyin kuivattamaan ne.
Kiertoilmauunissa, noin 40 asteessa luukun ollessa koko ajan raollaan.

IMG_7563-normal.jpg
Keskimmäisenä on ritilä, mutta vaihdoin senkin jossain vaiheessa pelliksi, kun siihen mahtui kerralla enemmän ja pois ottaessa ei tullut niin suuri sotku.

Yhden satsin piti olla melkeinpä kaksi tuntia uunissa, jonka jälkeen musersin lähinnä lehdet lasipurkkeihin.

Puolilta öin, kun muutama pellillinen odotti vielä kuivumista, alkoi jo koko homma tuntua niin järjettömältä, että ei minusta taida ihan heti olla seuraavaa satsia tekemään.

3-normal.jpg
Nyt on kuitenkin kaikki purkeissa odottamassa raaskinko ikinä käyttää niitä mihinkään.

Tänään kävimme naapurin kanssa shoppailemassa minulle uudet silmä- ja aurinkolasit. Huomenna vielä samalla tarjouksella käydään shoppailemassa miehelle silmälasit.
Sitten tuntuikin jo, että olen kyllä lepohetkeni ansainnut. Sohvalle himohamstraajien nauhalta katsomiseen otin mukaan seuraavat eväät:


2-normal.jpg
Eli kaupasta isosta pullosta löytynyttä päärynälimpparia ja ystävältä fb-iloa haasteesta tänään saatu minttusuklaapatukka. Nam. Taivaallista.
(Vaikkakin himohamstraajat eivät varsinaisesti taaskaan lisänneet ruokahalua)