Ensimmäisen kerran sain kesällä Mortonin kakkubuffetissa maistaa Rocky Roadia. Ja kun joululahjan rocky road vei kielen mennessään, oli tätä herkkua pakko tehdä jo itse.

Koitin googlettaa sopivaa ohjetta, mutta lopulta päädyin soveltamaan itse, kun ei mieluista ja tarpeeksi selkeää ohjetta löytynyt. Tällaisella ohjeella nämä nyt syntyi:

Levy taloussuklaata (200g)
Fazerin sinistä noin 2 riviä vaille koko levy (ehkä noin 180g)
Sopivasti vajaa 1dl pilkottuja suolapähkinöitä
Väiski vaahtokarkkeja puoli pussia pilkottuina
 

Pilko suklaat omiin muovikippoihin. Itse pilkoin 1-2 palan kokoiseksi. Sulata noin 20-30s jaksoissa suklaita mikrossa. Maitosuklaa sulaa tummaa suklaata nopeammin.

Vuoraa jokin laakea astia leivinpaperilla. Jos haluat pohjaan kuvioita, tee kuviot maitosuklaalla. Itse roiskin lusikalle sinne tänne viiruja. Yhdistä ja sekoita nyt suklaat samaan astiaan. Kaada suklaaseosta tasainen kerros.

1-normal.jpg
Tämän jälkeen heittele suolapähkinöitä ja vaahtokarkkeja joka puolelle suklaan päälle. 

Tämän jälkeen kaada loput suklaat päällimmäiseksi. Halutessasi voit tehdä useampia kerroksia tai heitellä vielä suklaan päälle lisää vaahtokarkkeja/suolapähkinöitä, kuten minä tein. Huomioi että kaikki ovat kuitenkin kiinni suklaassa, että lopputulos on yhtenäinen levy.

2-normal.jpg
Nosta seos jähmettymään jääkaappiin. Seoksen kovettumiseen menee jääkaapissa kai noin 30min, en ole ikinä kellosta katsonut, kun syöminen on jäänyt useamman tunnin päähän.

4-normal.jpg
Leikkele levystä sopivan kokoisia paloja veitsellä. Pohjasta voi nyt nähdä maitosuklaan kuvioinnit.

3-normal.jpg
Laita palaset tarjoilukulhoon ja nauti!