Eilen illalla laitettiin männynkäpyjä ja vähän kaarnaa ja kuorta likoomaan kattilaan.

Tänään sitten 15.40 nostettiin kattila tulille. Aluksi kattilassa ei ollut oikeestaan yhtään väriä, mutta kyllä siitä semmoista siman väristä tuli tunnin kuluttua.

Siivilöitiin roskat pois ja jäähyteltiin lientä aikamme. Ei oltu muistettu tarkistaa ohjetta mistään, niin piti aikalailla fiilispohjalta ja muistin varassa testailla mites se menikään.

Alunaa noin teelusikallinen kaadettiin ensin pienessä kattilassa olevaan lämpimään veteen, joka sitten sekoitettiin muuhun liemeen. Sen jälkeen laitettiin vyyhdissä oleva valkonen 7veljes kattilaan kanssa ja kattila takaisin tulelle.

Tunteroinen sitä porruutettiin. Ja lopputuloksena oli vaihteeksi keltaista. Ehkä eniten kiva keltaisen sävy, mitä viime kesänä, mut keltaista se silti on. Huuhtelin ensin yhessä ämpärissä langan ja sen jälkeen järvessä. Mietin, että onkohan sillä nyt suurta väliä, kun se järvihän on aika kylmä...

Sitten nostettiin vielä tosi sotkussa oleva lankavyyhti kuivumaan laudoille terassille huomiseen asti.

Ensimmäinen kerta siis langanvärjäystä näin alkukeväästä. Oli mukavaa, kun sattui meidän langanvärjäykseen tyypilliseen tapaan aurinkoinen hellepäivä! Pohdimme myös kovasti, mitähän tässä kesällä vielä testattais. Pakko saada jotain muuta kun keltaista tai menee usko langanvärjäykseen (toissa kesänä, tai millon ikinä ekaa kertaa värjättiinkään, saatiin kyllä kivan ruskean sävyisiä lankoja pari. muuten aina tullu keltasta)