Viime pääsiäisenä ensimmäisen kerran teki mieli syödä rahkapullia ja sitten se himo ei olekaan loppunut. Pakkasesta on ihana kaivella yksi tai kaksi pullaa makean himon iskiessä. Nyt oli korkea aika täydentää varastoja.

Vuosiin en viitsinyt itse leipoa pullia, kun sain niistä kivikovia ja pahanmakuisia. Vaihdoin ohjetta ja johan alkoi onnistua vaikka ihan perusohje onkin:
5dl maitoa
2pss kuivahiivaa
1tl suolaa
1rkl kardemummaa
1,5dl sokeria
1 kananmunaa
14-15dl vehnäjauhoja (itse laitan aina 10 ja lisään pussista fiilispohjalla)
150g pehmeää voita
Annan kohota taikinan 30-90min riippuen mitä teen tämän välin ja miten kipeä selkä on. Esimerkiksi tänään taikina sai kohota reilun tunnin.


Rahkaseos:
Purkki maustamatonta maitorahkaa
0,5dl sokeria
1 muna
1tl vaniliinisokeria
Lisäksi rusinoita

IMG_5600-normal.jpg
Kaulitsen taikinan mahdollisimman suorakulmaiseksi. Levitän rahkaseoksen ja heittelen päälle rusinoita.
Pyöritän rullalle ja leikkelen sopivan kokoisia paloja leivosvuokiin.

IMG_5601-normal.jpg
Kohotan hetken pellillä, voitelen munalla.
Paistoin kiertoilmauunilla himpun verran alle 200 asteessa noin 10min.

IMG_5608-normal.jpg
Selkä kaipaa nyt pullaa ja lepoa. Mukavaa sunnuntain jatkoa kaikille!