Sain perjantaina siskoltani viestin, että onnistuuko samanlaisen isoäidinneliö-peiton teko, kuin maajussille morsian -ohjelmassa oli vilahtanut. Sanoin joskun myöhemmin vilkaisevani peittoa tarkemmin, mutta jostain syystä kuitenkin heti muutaman minuutin jälkeen puhelusta olin etsimässä pätkää, missä peitto näkyi.

Koska kaikki on aina tehtävä heti-just-nyt ja aikaa ei todellakaan lankakaupoille ollut, piti työ aloittaa 7veljeksen tumman ruskealla langalla. Peittoon siis tulee ainakin jokunen täysin ruskea palanen.

Isoäidinneliöissä näytti nopealla laskemisella olevan 20krs. Teen siis sen mukaan paloja.

Koska viime kerrasta on kulunut jo tovi, täytyi ketjusilmukoiden määrät tarkistaa netistä. Helppo ohje isoäidinneliöihin löytyikin täältä.

Sunnuntaina olin taas istuutumassa virkkaukseni äärelle, mutta eka luokkalaisella näytti olevan sen verta energiaa, että päätin toteutta hänen pitempään olleen toiveen: neulekoulu.
Silmukoiden luonti alkoi heti sujumaan ja pian aina oikean neulominenkin hahmottui.

1-normal.jpg
Ja nopeasti sainkin jatkaa omaa työtäni, välillä vain auttaen pudonneitten silmukoiden kanssa.

Tovin meitä katsellessaan kuutos luokkalainen kertoi saaneensa perjantaina koululla lapaset valmiiksi ja kyseli, olisiko mulla puikkoja ja lankaa, jos hän uudet tekisi.

3-normal.jpg
Työ kuitenkin muuttui tuon pikku neulojan säärystimiksi.

Kotvasen kuluttua kolmas luokkalainen poika tahtoi myös osallistua ja kävi kaivelemassa kaapin päältä ikivanhan hieman rikkinäisen lasten neulontakoneen.

2-normal.jpg
Tällä syntyikin ranteeseen hauskoja "koruja".

Kyllä meillä kaikilla oli mukavaa tehdä yhdessä erilaisia käsitöitä <3