Ostin toissa viikolla eurokankaan palakoreista housukankaan sekä vihreetä mikrofleeceä. Maksoivat yhteensä 14 euroa.
Viime viikonloppuna sitten selailin vanhoja käsityölehtiä ja etsin sopivaa mallia paidaksi (eli puseroksi, kun iskä jaksaa huomautella aina tästä).
Taisi olla ehkä 09/2006 Suuri Käsityö, josta malli löytyi. Lehden paita oli tehty resorista muistaakseni, mutta eipä sillä mulle ollut juurikaan väliä, kuhan vaan jonkinlaiset sinnepäin olevat kaavat löytyi. Meinasin ensin jostain muusta SK lehden kaavasta ruveta muokkailemaan sopivaa, mutta sitten löytyi kuitenkin tämä.

No ei muuta kun kaavoja leikkaamaan lauantaina, testipaidan tekoa ja sitten vähän siitä isonneltiin vielä jotain kohtia ja fleecen leikkuuseen. Taka ja etukappaleet yhteen sekä hihat  paikalleen.
Sunnuntaina jatkettiin hupulla. Huppuun tuli musta fleece vuori (ostettu 2004 että olis koiralle tehnyt siitä takin..). Etualavarat ylhäältä kiinni. Alhaalta en tehnytkään ohjeen mukaan, jossa olis kanssa ollut eri värisestä kaitale, joten se jäi sieltä roikkumaan irtonaisena vielä.
No tässä vaiheessa mä huomaan, et vaiks oon puseroo sovittanut jo ties kuinka monta kertaa, niin silti toinen hiha on vääripäin ommeltuna, eli saumat ulkona. No ei muuta kun ratkojan etsimiseen (ja tässä vaiheessa kirosin kun en ikinä voi laittaa ratkojaa sen oikeelle paikalle ja sit pitäis koittaa muistaa missä viimeks oon ratkonut. No tuli siivottua lipasto kokonaan yms ennen kun se löyty tietokoneen takaa....). Hiha tuli käännettyä oikein päin.
Vetoketjun laittamisessa (kiitos taas joensuun spr:n kierrätysihmisten, vetoketjuja oli sopivan mittaisia ja väreissäkin oli varaa valita!!) ei meinannut ajatus enää toimia, et miten päin mikäkin pala siihen kiinnitetään, mut tarpeeksi kun mietti ja kokeili niin ihan yksinkertaistahan se oli.
Helma vielä tsipsis tsupsis ja sitten hihoihin mustat fleecet tuomaan viimeistä silausta. Se ei ollutkaan ihan niin helppoa, koska hiha oli sen verran pien, ettei se mahtunut ompelukoneen sen alajutun ympärille vaan sitä piti tosi hankalasti siinä sitten koittaa ährätä. Molemmissa hihoissa kävi sitten samalla tavalla : jostain kohdasta se vihree fleece pääsi karkuun. Toista en oo vieläkään, näin viikkoa myöhemmin, saanut korjattua kun tajusin sen vasta sitten aamulla töissä.

Mutta että paita tuli tehtyä, kahdessa päivässä, enkä edes pitänyt kiirettä. Ihan hyvä saavutus taas minulta.

Housukangas odottaa pesua, sitten sen jälkeen vain aikaa tehdä niitä.

Edit. Tässä vielä kuva siitä.
1266785.jpg