Eli tässä loppu kesän ja syksyn projektina on ollut hupputakin teko sk elokuu/2007. Oon ostanut ajat sitten kankaat ja melko hetimmiten leikkelinkin sen (voi hurja miten kalliiksi yksi villakangaskin voi tulla!), mutta muuten tää on edistynyt ihan tosi hitaasti.

Hitauteen vaikuttaa se, että mulla on ihan kauhee pelko, että tämä epäonnistuu eikä siitä tule ikinä valmista -ainakaan semmoista, että sitä kehtaisi pitää päällä. Tosi pitkään se olikin vaiheessa, jossa oli ommeltu olka- ja sivusaumat. Se näytti joltain tosi isolta säkiltä ja olin melko epätoivoinen.

Nyt kuitenkin viimeisen viikon aikana olen tsempannut. Aluksi oli, että yksi sauma per ilta -tyylistä etenemistä, mutta se valoi uskoa, että tästä voikin oikeesti tulla jotain. (myös tähän yksi sauma per ilta vaikutti se, että aina kun vihdoin olin saamassa itteäni niskasta kiinni ompeluun oli kello ihan tosi paljon, yleensä varttia vaille kymmenen ja siinä sitten kun tsekkas tilanteen ja ompeli sen yhen sauman niin alkokin bb, niin oli parempi kerätä tavarat pois :D)

Sain siis siitä isosta säkistä aika mukavasti muotoiltua sitten lopulta takin näköistä. Paljonhan siihen vaikutti jo hupun kiinnittäminen ja varsinkin etureunaan tehdyn sauman teko.
Usko meinasi loppua myös hihojen teossa - tuntui, että hiha ja hihan aukko olalla oli tehty ihan eri kaavalla  eikä niitä saa mitenkään laitettua yhteen. Kuitenkin lopulta taistelin nekin yhteen ja olisin voinut keimailla ympäriinsä se takki päällä!

Lanka kävi vähiin ja tekemättä jäi napinlävet, hihansuut ja taskujen kiinnitys (niin, ne taskut käskettiin ommella ehkä ensimmäisenä jo, mutta kun siinä vaiheessa se säkki ei oikein kertonut, että mikähän ihan oikeesti olis hyvien taskujen paikka niin aattelin, että eiköhän ne oo yhtä helppo tehä sit lopuksikin...). Mietin myös, että pitäisikö tehdä joku brodeeraus tms, että siitä tulisi vieläkin yksilöllisempi kaveri, mutta saa nyt miten suureellisia ajatuksia nää on sitten kun olis sen aika :D

(p.s. hitauteen vaikuttaa myöskin rannevammailu. ei oo kärsiny käyttää saksia tms)