Miehen vanhin tyttö tahtoi housut myös, kun pojalle surautin joku tovi sitten collegehousut. Tytön housut pitivät olla pillifarkut, joissa kuitenkin pitäisi olla jonkin verran joustoa mukana.

Olen tässä väillä koittanut katsella vastaan tulleita lehtiä sillä silmällä, että olisiko tuota noin 150cm pillifarkkujen/legginssien ohjetta jossain. Ei kuitenkaan tullut vastaan, kuten ei myöskään sopivaa kangasta.

Mutta kerta nyt housut oli luvattu, niin tytön ollessa viikonlopun luonani päädyttiin etsimään kaapistani mummon jäämistöjen verkkarin tyylistä kangasta (joka maksanut 23 markkaa ja 70 penniä noin 1,2m Sokokselta). Malliksi otettiin mukana olleet suosikkihousut, joissa on isot reiät molemmissa polvissa ja tikkauslangat repsottavat.

Leikkelin kankaisiin aika reilut saumavarat, mutta saumurilla ommeltaessa aika reilusti jo otin saumavaroja pois. Silmämääräisesti valmiista housuista katsoin mallia ompelussa. 
Ja yllättävää kyllä housut tuli ensimmäisellä kerralla sopiviksi.

IMG_4257-normal.jpg

Ainut itseäni harmittamaan jäänyt oli vyötärö. Mallihousuissa oli paksumpi kuminauha, mutta kun kotona oli käytettävissä vain 7mm levyistä kuminauhaa, niin sillä tehtiin. Olisi täytynyt tehdä vyötäröstä jo tiukempi, kun kuminauha ei vedä sitä yhtä nätisti kasaan. Osaanpa ensi kerralla sitten!

Jotta housuista ei tullut tylsän sininen ja kun taskujakaan ei tarvinnut tehdä, niin haarasauma, vyötärö ja lahkeen suut tikattiin vaaleanpunaisella. Myös taskun kuvat tikattiin etupuolelle.

1-normal.jpg