Suklaakiisseli, niin herkullisen kuuloinen,
niin monta pettymystä
ja epäonnistumista.

Mutta vihdoin aletaan olla lähellä sitä, miltä suklaakiisselin mielestäni pitäisi maistua.
Nimittäin suklaalta.

Kaakaojauhot unohdetaan nyt nurkkaan,
niistä ei vaan ole tekemään minulle makuelämystä.

IMG_4450-normal.jpg


Noin 4 annosta:

4dl maitoa
5rkl maissitärkkelysjauhoa (valkoista maizenaa)
n. 10 palaa taloussuklaata (siis sitä tummaa suklaata)
4 palaa fazerin sinistä (siis maitosuklaata)

Maito ja maissitärkkelysjauho sekoitetaan hyvin kattilassa sekaisin.
Laitetaan lämpenemmään ja sekoitetaan koko ajan.
Pari pulpahdusta ja kattila pois levyltä.
Suklaat tiputellaan palasina sekaan ja sekoitetaan kovasti.
Hujaus vaniljasokeria sekaan myös.

Jäähdytetään, laitetaan annoskuppeihin, jäähdytetään loppuun (ellei heti laittanut kuppeihin).

Ja ei kun herkuttelemaan.

MUOKS. 7.9.2014:
Maisteluraati oli kanssani samaa mieltä, että unohdetaan kuitenkin maissitärkkelykset
ja luotetaan tuttuun ja turvalliseen perunajauhoon.

5dl maitoa
2,5 rkl perunajauhoa
n. 10 palaa taloussuklaata
n. 7 palaa fazerin sinistä
Ripaus vaniljasokeria

Koostumus perunajauhoilla on samettisempaa.
Testatkaa ja löytäkää oma suosikkinne!